lauantai 30. joulukuuta 2017

Aikuisblogi veikkaa: Toto-ilta Player's Housessa

Olen vuosien varrella seissyt varmasti aika muutamat kerrat Player's Housea vastapäätä, Sohon edessä vetämässä röökiä, mutta näihin päiviin asti tuo paikka on kuulunut harvinaiseen joukkoon, eli Tampereen keskustan baareihin, joissa en ole käynyt. Hiljattain kuitenkin uteliaisuus voitti ja kävimme Sannan kanssa tutustumassa sisätiloihin ja havaitsin talon tapoihin kuuluvan Toton pelaamisen. Tuolloin kerkesin veikata vaan yhdellä kierroksella, joka meni täysin vihkoon ja baarikin meni pian kiinni, mutta Toto-kärpänen ehti puraista sen verran, että näin pari päivää ennen joulua tuntui luontevalta mennä kokeilemaan onneaan joululahjarahojen hankkimisessa pidemmän kaavan mukaan.

Tulin ensin Sohoon syömään ja Turo ehdotti myös shakkipeliä siellä, mutta saapui paikalle ilman shakkilautaa, joten pelit jäivät pelaamatta. Join myös tuopillisen Fullers Old Winter Alea, joka oli kaljan makuinen kalja, eli ns. olutkalja. Ravit Turussa alkoivat muistaakseni noin kuuden aikaan ja siirryimme Player's Houseen juuri hetkeä ennen ensimmäistä lähtöä. Ehdin just lyödä ensimmäiselle kierrokselle voittajavedon ja hakea Pyynikin Kirsikkasiiderin.

Olin joskus tuolla Pyynikin panimolaivalla esimaistelemassa näitä eri siiderimakuja ja oma suosikkini oli tuolloin juurikin tuo kirsikka. Nuo maisteltavat oli tavallaan pelkkiä pohjia, eli niissä ei ollut mitään makeutusta tai muuta, mutta silloin oli puhetta, että tämä kirsikka voisi olla loistava, jos siinä olisi vaan niin perkeleesti sokeria. Jostakin ruokosokeristakin taisi olla puhetta. Tässä valmiissa ei kuitenkaan ole läheskään tarpeeksi sokeria, tosi vetinen esitys.

Eugene Web oli veikkaamani hevosen nimi, Kyösti Hagert kuskina. Pettymys. Olin keskittynyt siideriini, niin en oikein nähnyt mitä ruudulla tapahtui, mutta kolmanneksi kuulemma tuli tämä heppa.

Turo on ehtinyt tutustua ravilehteen ensimmäisen lähdön aikana ja todistusaineiston perusteella ehdottaa seuraavan lähdön voittajaksi numeroa 3, Ohikiitävä, mutta ei kuitenkaan pelaa rahaa. Ohikiitävä on ollut koelähdössään päätösringin kingi tai jotain, kuulemma. Itse pelaan numeroa 5, Hurmaava Oiva, kuskinaan Arto Hamnar.

Hurmis lähtee ihan vitun laiskasti, nro 3 Ohikiitävä pitää kisan kärkeä koko vitun rallin. Hurmis jää sumppuun kahen muun hevosen taakse ja kusee kaiken. Ennen lähtöä keskustelimme Turon kanssa, mitä nro 3:sta kerrottu juttu "vetävä tyyli" mahtaa tarkoittaa. Itse epäilin, että se tarkottais jotakin sellaista, että se laahais jotenkin jalkaansa perässään. Turo ärsyttävästi sanoi kisan lopussa, kun Ohikiitävä oli vetänyt porukkaa koko hemmetin kisan, että "tätä se vetävä tyyli varmaan tarkoittaa", katsoen minua ärsyttävän ylimielisellä naamallaan.

Pyydän Turolta vielä kommentteja edellisestä lähdöstä, mutta en saa niitä. Onneksi oikea kaverini Jane on nyt matkalla paikalle. Vedän yhden kaksarin suoraan veikkauslehden vinkkien mukaan. Yritän päästä tylsästä siideristä nopeasti eroon, että saan uuden juoman samalla kun käyn tekemässä veikkauslapun.Kaksariin hevoset 3, Tementikko ja 5, Holari, näistä lupaillaan, että vetäis lopussa hyviä nousuja. Holari vetää kisaa suvereenisti, mutta Tementikko ei pääse ikinä vauhtiin. Paskaa. Otin jonkun Grimbergen tumman bissen muutes. Jane kerkee mukaan lähtöön numero 4 ja meinaa pelata kaksarissa hevosta nro 2, Rikastuva, jota jopa hevosen oma valmentaja haukkui jostain syystä paskaksi veikkauslehdessä, sekä numeroa 3, Maikkis, ketä ite meinasin äänestää voittajakisassa.

Ensimmäinen sopupeliepäily näissä raveissa herää, kun valmentajansa haukkumaa Rikastuvaa veikataan kuitenkin ihan helvetisti. Janen pistämä kaksari 2+3 onkin lopulta kaikista veikatuin rivi. Ite pistin 3 ja 5, Maikkis ja Hirmu-Helka.

Maikkis tykittelee johdossa. Janen Rikastuva on kolmantena. Jane rupeaa innostumaan, näkee sieraimista. Kohta Jane on jo ihan vitun hengästynyt innostuksesta. Lopulta Janen paskahevonen juoksee mun Maikkiksen ohi ja vie homman kotiin. Jane ottaa tästä ensimmäisestä totostaan plakkariin jonkun 50 euroa! Itse haluan varoittaa ihmisiä Suomen mafian leivissä toimivasta huijarivalmentajasta, nimeltään Rosali. Pistäkää muistiin!Seuraavassa Janen kommentit.

Jane: Rikastuva kuulosti rahaa tuovalta hevoselta ja Maikkis sen hyvältä parilta. Kauhean jännää oli ja kädet tärisee vieläkin. Olisi pitänyt vaan panostaa enemmän!

Grimbergen bisse ehkä vähän liian siirappinen ja makea, mut iha ok olutkalja. Seuraava lähtö on nuorten crazy horsejen kisa. Tässä lähdössä on ihan vitusti kilpailijoita. Löin kuitenkin kaksarin, tällä kertaa jotenkin kertoimiin ja muihin perustuen, ei nimen perusteella.

Jane: Pyynikin Amerikan IPA sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Veikkaustilanteessa antaa sopivasti itseluottamusta.

Itselläni nyt juomana Bitch De Elegance. Onnistun tilaamaan sen naismyyjältä jotenkin oudosti. "Ööö tommonen De Elegance... Bitch". Tässä lähdössä ylivoimaiseksi voittajaksi ennustetaan hevosta numero 6, Snowdon, joten laitan sen kahteen eri kaksaririviin, Snowdon + Combat On line ja Snowdon + T.M. Chagall. Ja rahaa tulee! Snowdon tulee varmasti maaliin ekana. Kakkosena ihan turpa turvassa T.M. Chagall ja Amour Kemp, mutta onneksi maalikamera laskee T.M. Chagallin voittajaksi tästä kaksikosta. De Elegance on aika mauton bisse. Sitten lähtö 7.

Jane: Tunnelma on positiivisesti jännittynyt. Voittoja paukkuu vasemmalta ja oikealta. Cherry olut (siideri) maistuu tosi lightilta.

Lähtöön 7 kaksari 82. 10 euron panos. Jännittävin juoksu tähän mennessä. Kasi juoksi hännillä melkein koko kisan, kakkonen jossain 3. ja 4. sijan paikkeilla. Lopussa kuitenkin 8 ja 2 lähti tykittelemään jostain sivulta ihan vitukseen ohi, mutta heppa nro 1 jäi kuitenkin tielle, eli järjestys 1-8-2.

Lähtöön 8 nopeesti randomilla numero 8, Emma's Honey, kerroin 30+. EH laahustaa kisan viimesenä niinku millään ei olis mitään väliä. Juodaan Janen kanssa Minttu Choco -shotit. On kyllä juomien aatelia! Toi Choco on näistä makuhommista paljon jouluisampi kun se varsinainen Winter Spice Minttu, joka oli ihan paska.

Lähtöön 9 aikaa kaks minuuttia. Numero 11, nimeltään Patman, pitää laittaa lappuun nimen perusteella, sit pikkukertoimisista Zizzy Highnessia. Pistän molemmille 3 euron voittajavedon. Jane ottaa jotain kaksareita ja toi meille myös uudet isot Choco Mintut. Lapulla näyttäs olevan kaksari 4+11, eli noi mun voittajaehdokaat, sekä yhdistelmä 4 ja 1, Star Cat. Tarina ei kerro mitä tässä lähdössä tapahtui, heh hups.

Lähtö 10 oli meille illan päälähtö ja kaikki pelasivat useempia eri rivejä. Allekirjoittaneen raportointi on kuitenkin tässä vaiheessa muuttunut melko kryptiseksi ja muistiinpanoissa on pelkästään outoja numerosarjoja, eikä mitään selityksiä niille, eikä mitään kirjoitettua raporttia koko kisasta. Ilmeisesti on kuitenkin pelattu ainakain troikka 2-10-5, 5 eurolla; kaksari 82, 1 eurolla; kaksari 3-10, 5 eurolla; kaksari 2-3, 5 eurolla sekä voittaja 9, 3 eurolla.

Turo on onneksi kirjoittanut jonkinlaisen koosteen tästä.

Turo: Tiukkaa ravia ollut tähän mennessä ja Pyynikin Panimon Mosaiikki -lager lämpenee hyvin lasissa.

Mulla ja Janella oli duot kiinni, joskaan kertoimet eivät olleet kauhean maistuvia. Suunnilleen satanen oli tarjolla, mutta Peten suosikki pilasi kaikkien vedot tulemalla toiseksi. Suklaalla maustettu Minttu on aika turha karkkiviina.Elikkäs tämmöinen oli Toto-iltamme Player's Housessa. Ihan mukavaa oli. Itselläni jäi saldo aika reilusti pakkasen puolelle, olettaisin että Janella kuitenkin voitot kattoivat ainakin kulut. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella osallistuvani vielä uudestaankin johonkin tällaiseen tai vastaavaan toimintaan. Onkohan Darts-veikkausta missään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti