lauantai 23. kesäkuuta 2018

Suuret Oluet, Pienet Panimot SOPP Tampere perjantai 25.5.

Tässä ennen tämän vuoden SOPPien loppumisen kuukausipäivää ajattelin nyt viimeinkin kirjoittaa puhtaaksi tämän raportin toisen osan.

Elikkäs perjantain festarit alkoivat eilen hyväksi havaitulla perus-IPA:lla, eli tuolla Maistilan Kairalla. Isompi lasillinen suunnittelujuomaksi. Ville on kaverina. Pari muutakin tyyppiä liittyy seuraan, muistaakseni Ojalan Teemu ja joku. Lämmintä on.

Haen Hiideltä kesäiseksi mainostetun Hattara Passion Session IPAn. Kevyt 4,4% juoma. Kylmää on bisse ja sopii hyvin terassihommiin! Ei hirveän voimakas maku, mutta ei haittaa menoa näillä keleillä. Helvetin nopeasti kulahti alas tämä. Sain just nää pari riviä kirjoitettua ja nyt pitäis kattoa jo seuraavaa kojua.
Ville: Huolestuttavasti on elitismi karissut tästä tapahtumasta. Ihan liikaa väkeä. Tulisipa rankkasade ja pyyhkisi pois kaiken tämän saastan. 2 ekaa oluttakin (Lehmänpaska, Belge) oli ihan turhia. Onneksi olin nyt saanut hyviä suosituksia ja hommat voi kääntyä nousuun.
Hain sitten Maistilan Hoppy Saisonin. Maistu jotenkin siltä, mitä odotinkin. Oon ehkä juonut tätä joskus vai? Noo, tämmönen saisoninen saisoni. Ihan hyvää. Sit röökihommia ja lasi tyhjeni siinä. Istuttiin eri puolella kenttää lasinpesupaikasta, enkä jaksanut enää kävellä kuivin suin, joten menin lasin pesemisen jälkeen lähimmälle kojulle, joka oli Bryggerin.

Otin arvalla Rosé-nimisen ERIKOIS_oluen. Oho, vahvaa! 8,8%. Viinimäistä, sanoi esittely. Niin taitaa olla. Vähän kun joku tosi makea valkoviini. Tulee kans jotenkin toi aiempi saisoni mieleen.

Ville: Heh heh. Nyt sitte sekoitin 2 panimon vadelma sourit keskenään. Laitoin väärän oluen arvosanan Untappediin ja toiselle piti antaa sitten vielä enemmän tähtiä. Liian vaikeeta tää kaljanjuonti. (Sonnisaari (4.25) ja Cool Head (4.0) vadelma sourit molemmat kyllä hiton hyviä).
Pitkän röökipaikkasössötyksen jälkeen käyn hakemassa taas randomilla bissen. Panimo Honkavuori osuu reitille. Tupla-IPA 694 (?). En tiä mitä tästä sanoisi. Ei jaksais ehkä enää arvostella kaljoja. Tässähän tätä on taas lasissa, suuhun menee.

Annetaan nyt vielä arvostelu seuraavalle, Maistilan Black Blackcurrant Black. Haisee kahviselle, mutta kutittaa huulia niinkuin marjamehu.

Ville: Kello 18:45 huomasin, että nyt naurattaa. Oluet alkoivat maistua paremmalta ja liian lähellä oleva äänentoisto häiritsi vähemmän. Äsken sain loistavan olutsuosituksen (Kiitos, Janne! [Pöytä-äiä aikaisemmasta jaksosta -Petehuom.]) ja olen nyt juonut oman SOPP-historiani oarasta olutta: Sonnisaaren "Rupa-Ensio". Vittu best!
Tässä välissä ois ollu muistiinpanoissa Pöytä-äiän tekstiä, mutta oli niin ihme juttuja, etten jaksa kirjottaa ylös. Hyvä käsiala kyllä, siitä plussaa!

Cool Head Brew:lle on kokoajan hirveet jonot, mutta onneksi meillä on pöydässä spotteri, joka huomaa jossain vaiheessa, että vuorovesi on alimmillaan. Käyn hakemassa Why So Sour, Rubico? bissen. Jonku Kaffa Roastery -kahvipuljun kanssa tehty sour, eikun kahvilla maustettu sour ale. Tuoksuu enemmän kahvilta, kuin meidän työpaikan kahvi. Muuten kyl ihan hyvää, paitsi välillä tulee mieleen semmonen nestemäinen savuasia, mitä olen oppinut inhoamaan. IVK eli humalassa alkaa olla tai en tiiä. Oispa jotain juttuseuraa.

Tähän on näköjään päättyneet festivaalit. Lauantaina ei päästy enää paikalle, kun jonoa oli taas niin vitun pitkälle, ettei siinä ollut mitään järkeä. Harmitti, kun ei päässyt enää testaamaan tota Rupa-Ensiota.

Näin vaan mennään, tämä oli hyvin todennäköisesti Aikuisblogin viimeinen päivitys, alkaa kyllästyttämään aikuishommat. Uutta blogia vähän uudella nimellä pukkaa varmaan jossain vaiheessa! Pistän tänne sitten vielä ilmoituksen, kun näin käy. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti