lauantai 26. toukokuuta 2018

Suuret Oluet, Pienet Panimot SOPP Tampere Torstai 26.5.2018Kaikki joiden pitääkin, tietää varmaan jo mikä tää homma on, ja oon muutenkin vielä kännissä, niin mennään suoraan asiaan.

Eka bisse: Maistilan Pessimisti 5,4% Tart Pale Ale. Uhmasin heti mahdollista pierunmakuisuutta ottamalla tämmösen greippisen homman. Tää on kyllä kirpsakkaa, mut ihan hyvällä tavalla greippistä. Hapanta kans, menee tonne korvien alle happamuusantureihin vahvasti, tekis mieli sihistä kuin käärme. Ihan riskinottamisen arvoinen pikku kuriositeetti, mutta en näkisi itseäni juomassa toista tämmöistä aivan heti. Maistan Sannalta Maistilan Appelsiiner Weissea, joka tuoksuu ja maistuu aivan Valion Appelsiinijogurtilta. Helppo arvostella kerrankin! Juo jos tykkäät Valion appelsiinijogurtista. Takaisin Pessimistiin. Tää on kyllä todella julmetun hapanta loppuun asti. Ensin tulee suuhun hapan maku, sitten vielä jälkimakuna vielä happamampi maku. Hapanta! Tästä vois tehä jonkun tällasen klikkiotsikon: "Tätä juomaa et voi juoda irvistämättä!".

Mitäs ihmettä? Olin aatellut, että kävisin perinteisesti aluksi katsomaan, oisko Beer Huntersilla tai Radbrew:lla jotain kiinnostavaa, mutta eihän kumpikaan panimo edes ole täällä. "Porilaisten puuttuminen ei yleensä harmita, mutta tässä tapauksessa kyllä", kuten ystäväni Ville myöhemmin sanoisi. Käyn hakemassa Hiisi/Donut Islandilta Praise India Red Lagerin. Ajattelin nääs juoda tänään tälleen kevyemmin, kun huomenna on vielä töitä. Tai on tässä 5,2%. Ei ole kyllä minun makuuni tämä bisse. Muuten tylsä, mutta tässä on joku tunkkainen maku, joka ei oikeastaan ole edes maku, ainoastaan tunkkainen. Hörppään nopeasti pois alta. Tässä lapussa kerrotaan, että tämä erikoiserä tehtiin kokeellisen humalalajikkeen HBC 431 kera. Ei jatkoon! Viimeisin lause oli taas itseni keksimä.

Tän vuoden panimoista iso osa tuntuu olevan jotain perinteikkäitä lapin akka, sammal, siankerkkä, kelo -tyyppisiä puljuja. Onko hipsteribuumi ohi? Pitää miettiä hetki, mitä ottaisi. Käyn ottamassa Top Fuelin Lollipop Pale Alea. Oppaassa luki, että tää olis hanasta, mutta pullossa oli. Sain avatusta pullosta jämät halvalla. Olis ehkä voinut ottaa enemmänkin, mut en kehdannut pyytää avaamaan uutta pulloa. Tää on ihan jees, aika hento vaan. Kyl tota sen pullon ois juonut. Mut seuraavaks tekis mieli juoda jotain RÄVÄKKÄÄ! Sanna oli kans kirjoittanut tähän väliin jotain arvioita.

Sanna: Ekana otin Maistilan appelsiiner-berliner weissen. Tuoksuu appelsiinijugurtille ja maistuu myös! Vanilja tuoksu tässä myös kivasti ja tasapainotti ehkä tota happamuutta. Seuraavaks tapahtu virheliike ja sain tuopillisen Top Fuelin Hippie Juice IPAa jostain nurkilta, eikä yhtään tehny sitä mieli, vaikka tuotteessa ei sinänsä oo mitään vikaa. No, joutu kaatelee sen pois, koska se lämpeni liikaa. Kuulin huhua, että Sonnisaaren Rupa Ensio on hyvä, joten sitä siis. Humalointi tässä kuivatti lähinnä suun, mutta hyvä olut.  
Seuraavaksi hain Donut Islandin Atomic Swing Berliner Weissen. Haisee koiran ruualta. Maku ihan vähän vetinen. Karviaisenmarja maistuu vähän, niinkuin lupailtiinkin. Kyllähän tätä vetää.

 Aika maltillisesti nimettyjä ölyitä tänä vuonna. Sonnisaarelta löytyy kuitenkin joku tämmöinen heviasennetta tihkuva MaiHop, räväkkään makuun kenties? "Saksalaisilla humalilla brutaalisti ylihumaloita Maibock-henkinen kevään merkki". 6,5%. Tässä on kyllä makua. Maistuu ihan olutkaljalle! Ei ehkä räväkin, mutta ihan hyvä. Parempaa kuin Pirkan Musta.

Maalaisystävämme Milla on myös paikalla ja istumme juuri Takatalo & Tompurin kojun vieressä, joten nyt on oiva tilaisuus saada arvio lehmänpaskabissestä kunnon asiantuntijalta!

Milla: Minut valittiin ("valittiin", lue: pakotettiin), koska olen MAALTA. No se käypi. Eli Takalo & Tompuri Brewingin Kaski pils. Eka huikka vähän säikäytti. Vähän kun olis saanu suuhunsa viimeset sappinesteet vartin ykäämisen jälkeen. Mut seuraava huikka jo toimi. Loput menee hyvin vaivatta. Noi puhu jostain navetan tms. landen hajusta, mut mun sieraimiin se haisee... mmm... lampolalta? Jos on pakko joku eläin valita. Tosiaan tässä on kaik nää "katkeron elementit" mitä lapussa mainostettiinkin. Mut ei pascaa jälkimakua. Quite nice. Kävin hakemassa Maistilan Kaira 6,3%:n. Hyvä perusIPA mimmosta toivoo tämmösiltä markkinoilta just löytävänsä. Maut balanssissa ja tällein. Tähän voi palata silleen jos aurinko paistaa tai jos joku haluu vaikka "jotain IPAa". Hyvää. Alan myöskin olemaan humalassa, huomaan joistakin pikseleistä ja siitä, että olen nähnyt tämmöisiä markkinoita jokusen verran. Sanna sano jossain vaiheessa, että tuolla on niitä olutmiehiä. Ja totta tosiaan, takavasemmalla onkin vanhemmilla herrasmiehillä kunnon vitun LANit menossa. Pöydällä oleviin läppäreihin piestään tietoa bönthöstä niin, että joku vanhempi purkki olisi kyykännyt. Untappdkin saa varmasti osansa. Jonain päivänä, uskon, saan itsekin ostettua tietokoneen ja voin lopettaa tällaisen katkeran kirjoittelun.

Käyn matkalla röökille hakeen Sonnisaarelta Twerkkahousu IPAn. Paras nimi -palkinto tälle bisselle! Tää on kans ipaisa, tässä maistuu vahvemmin vaan semmonen syksy, eikä kesä niinkun aikasemmassa. Ei hullumpaa, makua on. Röökipaikalla olen vähän ajatuksissani, mutta jonkun tyypin Poison Idea -paita muistuttaa, että elämää olutfestarisaaren ulkopuolellakin on. Just eilen muuten yks ukko, joka ajaa samalla bussilla, oli kans Poison Idea -paita päällä ja muuttui yhtäkkiä silmissäni normaalista bussilla kulkevasta ukosta aika siistiksi ukoksi. Ei kai missään H&M:ssä oo alettu myymään Poison Idea -paitoja? Sanna oli taas kirjoitellut välissä joitain juttuja.

Sanna: Okei. Mallaskuun Ville Jokusukuniemi oli alkuviikosta työpuhelussa jo lupaillut, että antaa maistiaisen heidän vehnäoluesta täällä paikanpäällä. Jännitin, koska en yhtään tykkää saksalaistyyppisten vehnäoluitten banaanisuudesta. Ville kertokin jo aiemmin tämän olevan enemmän sitruksinen, eikä kyllä paskaa puhunut. Saattaa jopa olla, etten enää jatkossa niin paljoo välttele vehniä, että siinä mielessä hyvä kokeilu. 

Sanna hakee saat-tanan suolasia sipsejä roven. Varmaan jotain artesaanisipsejä. Oudon muotoisia. Hyviä! Piti hakee tommonen QHD Emeralds IIIPA 10,2% Quadruple Dry Hopped New England Triple IPA w/ Cashmere, Citra, Amarillo, Galaxy -bönthö, mutta lasinpesun ja vessareissun aikana jotenkin unohdin kuitenkin ton nimen ja otinkin Juicy Lucyn. Cool Head Brewta siis. Tästä tuli heti mieleen joku vanhempi SOPP. Tää on kans 10% ja joka huikalla tuntuu tulevan tyhmemmäksi. Ihan kun tää ois jonain aiempana vuonna vienyt kirjoituskyvyn. Ihan hyvää, mutta...

Kello on vasta varttia vaille yhdeksän, vielä on toivoa, mutta ei paljon enää pyöri huominen työpäivä mielessä. Pitää ruveta miettimään sitä nyt. En muista, olisinko ottanut vielä jonkun juoman, mutta sit tuli joku bändi soittamaan jotain huumoricountrya ja lähettiin meneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti