maanantai 29. toukokuuta 2017

SOPP Tampere 2017 Perjantai

Saavuin alueelle kolmen maissa, käytyäni ensin Rillingissä juomassa yhen epsanjabissen ja syömässä. Otin ekana juomana ison tuopin Plevnan Simaa ennen istumapaikan etsimistä, ettei tarvis heti säätää. Helvetin hyvää simaa edelleen. Löysin aiemmin paikalle saapuneen Villen, joka oli käynyt tilaamassa 2 dl Mallashovin Nemesis barley wineä. Lasi oli kuitenkin täytetty reilusti johonkin lähemmäs 4 dl merkkiin asti tolla 11,4% kamalla. Oli vissiin ollut vähän suolainen rojekti heti kärkeen vetää tommonen puolikkaaseen viinipulloon vertautuva annos bönthöä. Meinannut kuulemma vähän päähänkin nousta.Ovaskan Teemukin saapui paikalle keppiensä kanssa. Liikuimme hitaasti nilkuttaen röökille, jossa joku tuntematon, ihan tavallisen näköinen muija lähestyi kohteliaasti, "hei anteeksi". Sanoi, että oli tullut mieleen tiedämmekö semmoista biisiä joka menee jotenkin näin: DYN DYN DYN DYN DYN DYN DYN DYN/ LADA SAMARA! Ei tiedetty kumpikaan. Ei se ollut itekään vissiin aivan varma, onko sellaista olemassa.

Röökin jälkeen kävin hakemassa Beer Hunter'sin Tripelin. Eka ihmettelin, ettei maistu alkoholi juuri ollenkaan, tai no ainakaan sen 8% edestä. Jännästi kuitenkin kun se oli hetken tossa pöydällä seissyt ja otin huikan, niin alkoholi tuntukin maistuvan melko vahvasti. Tää ei ollut mikään huono bisse, mutta ei kyllä tässä belgisarjassa vetänyt vertoja sille edellisen päivän suosikille, sille Maistilan jollekin belgibisselle.

Teki mieli jotain IPA:a tai semmosta, niin kävin seuraavaks hakeen tommosen nyt ilmeisesti kovassa huudossa olevan New England Pale Alen. En tiiä mikä se näiden ero on. Ihan IPA:lta maistuu. Ei kauheen rohkee ehkä, tommosen juo kyllä ihan irvistelemättä. En muista kenen bissejä tää oli, kun en oo kirjoittanut ylös. Kusi- ja röökihommien jälkeen jatkoin vielä IPA-linjalla. Maku Brewingin IPA oli tosi perusvarma, helposti juotava bisoshofen.

Kävin tässä vaiheessa Fiskarsin Panimon kojulla, koska sieltä sai viinaakin. Otin kahden gin-shotin lisäksi yhen oluen. Olin näköjään pöytään istumiseen mennessä kuitenkin unohtanut, minkä bissen olin ottanut, mutta kai se oli joko Munkin Tie 6,7% belgi-dubbel tai sitten noitten tommonen schwarzbier. Ehkä kuitenkin toi belgi? Aika kesy kai, tai en muista. Gin oli ihan hyvää, viinaista giniä. Ville joi tässä vaiheessa sitä mun eilisen suosikkia Maistilalta. Testasin ja oli vieläkin mielettömän hyvää, pitäis hakee itekin tuoppi jossain vaiheessa. Aloin myös oleen kai aika humalassa ja muistiinpanojen mukaan äänikin oli alkanut taas kuulostamaan tosi korkealta.

Muilta maistetuista bisseistä noin muuten jäi mieleen ainakin ällöttävän konseptinsa takia Parkun Jounin juoma Sonnin Mälli -sour. Jounilla oli muutenkin vähän sakiampia valintoja noissa juomissa, sellasia mitä ei ois tullu muuten ite välttämättä koitettuakaan. Villen juoma gruit-bisse oli taas tosi hyvää, en muista oliks tää mun maistama sieltä Fiskarsilta kanssa vai joltain muulta. Näitäkin oli parissa eri kojussa. Jossain vaiheessa piti vaihtaa uusista muotoilluista Suomi100-laseista normaaliin vahvempaan tuoppiin, sen jälkeen kun jo toinen Suomi100 halkes kahtia normaalissa pesussa.

Röökillä tuli mieleen, että pitäis kattoa kelloa, kun Coolhead Brew:lla tuli just perjantaina klo 18:00 hanaan yks kegillinen jotain erikoismatskua. No, kello näytti 18:34. Kävin peseen tuopin ja menin seisomaan pitkän, Coolheadin puodille johtavan jonon päähän. Kunnon jonottamisen jälkeen sain kuulla, et viimeset juomat oli menny jo vartin yli. Kunnon meno. Olis kiva kyllä kuulla joltakin, oliko toi mimmosta litkua. Chocolate Milk Imperial Stout w/ Rum Soaked Tonka Beans olis ollut ton pelin nimi. Otin sit kuitenkin semmosen Heavy Sunshine Mexican Vanilla -bissen, josta olin torstaina diggaillut. Jossain vaiheessa olin muuten hakenut joo sen Maistilan belgin kanssa. Luultavasti oli hyvää vieläkin. Meidän vieressä melkein koko illan vissiin istunut mukava pariskunta oli ilmeisesti kuunnellut mun sössötyksiä jonkun verran, koska heillä oli edessään just noi Maistilan belgi ja Mexican Vanilla kans. Toivottavasti pitivät.

Viimeseks olin vielä käynyt hakemaan Coolheadin Apricot sourin. Muistikirjan mukaan tuoksu on muistuttanut "ranskalaisia katuja", eli en tiiä, kusta? Ihan OK sour kai. Miksi ei.

Tänään tuli lopeteltua suht järkevään aikaan ja oltiin Teemun kanssa jo kymmeneltä meillä juomassa A. Le Coqia ja pelaamassa Rocket Leaguee ja UFC:ta boxilla. Taisin nukahtaakin jo joskus yhen maissa.

2 kommenttia:

  1. Aikuisblogin maine senkun kasvaa.

    http://humalablogi.info/2017/06/07/suuret-oluet-pienet-panimot-sopp-tampere-2017/

    VastaaPoista