perjantai 26. toukokuuta 2017

SOPP Tampere 2017 Torstai

Suuret Oluet Pienet Panimot -olutmyllyttelyt ovat taas palanneet Keskustorille. Tänä vuonna toi tapahtuma alko jo keskiviikkona ja kestää lauantaihin saakka. Tein tämmösen taktisen siirron tässä, että vaihdoin ton helatorstain vapaan perjantaille ja kävin tekemässä siis tän torstain töitä. En viittinyt lähtee vielä keskiviikkona mestoille, kun tuntu et se saattais mennä liian kikkailuks. Olikin ollu kuulemma ihan sairaat jonot taas sinne. Johonkin sinne Hämeensillan toiselle patsaalle asti kuulemma jo suht hyvissä ajoin. Ite en kyllä saatana menis noin pitkän jonon jatkeeks, vaikka Keskustorilla jaettais ilmasta bissee timantein koristelluista ämpäreistä. Nyt kuitenkin istuin bussissa ja vaikka tavallaan olinkin innoissaan, niin mulla oli semmonen ongelma, ettei tehny yhtään mieli kaljaa!

Hirvitti, kun sinne alueelle ei saa viedä ees vesipulloa mukanaan. Jätin tarkotuksella mun juomapullon tonne duuniin ja vaikka olin vielä jonkun matkan päässä ees juomasta ensimmäistäkään kaljaa, niin nyt jo oli kauhee vesijano. Onnekseni voin kuitenkin näin jälkeenpäin kertoa, että sinne alueelle olikin tullut nyt juomavesihanat ja kyllä se kaljakin maistu jo ensimmäisestä lähtien. Toi vesihana on ihan törkeän hyvä uudistus, 5/5!

Selvisin jonosta muutamassa minuutissa ja löysin Sannankin oikeastaan heti lasin haettuani. Sanna istu Coolhead Brew:n kojun vieressä ja sillä oli lasissaan niitten Blueberry Pie gosea, joka näytti hauskalta, joten hain samanlaisen. Hämmennyin, kun myyjä kysy, että haluakko tota "slussia" siihen päälle. En nimittäin yhtään tajunnut, mitä se tarkoitti. Osoitinko taas uuden puutteen oluttietämyksessäni? Mutta niillä oli siis semmoset Slush-masiinat, mistä tuutattiin semmost jäähilekamaa bissen päälle! Pakkohan se oli koittaa.

Tää oli ei-bissen makuista bissee. Ei myöskään mustikkapiirakan. Enemmänkin raakaa mustikkaa. Tää oli silleen hapanta, vaikka suu jotenkin odotti tosi pirtsakan punaisen värin takia jotakin makeeta. Sokeroimattomalle mustikkamehulle tää maistuu. Tätä vois juoda vahingossa, tietämättä, että tää on alkoholipitoista. Olis varmaan aamulla aika dorka olo kyllä.

Törmäsin taas siihen yhteen meiän suunnittelijaan, joka käy näissä tapahtumissa kans. Yksi vilkaisu tyypin silmiin, joissa näkyi jo avaruuden loputon tyhjyys, paljasti ettei hänestä olis kyllä juttuseuraksi. Pari lausetta se sai kuitenkin puristettua ulos.

Kävin hakemassa Beer Hunter'silta CCCP IPA:n. Oli ihan kiva juoda kaljan makusta kaljaa. Ensimmäinen höräys oli tosi kahvinen kyllä. Bisse oli silleen just sillä rajalla, että vois vielä sanoo, et oli helposti juotava. Silleen pikkusen haastetta. Piti just lähtee röökille tossa niin vähän nopeesti hävis bisse naamariin siinä. Oli vielä kylmää, kun otin vikan huikan. Tämmöstä ois pitäny olla melkei iso tuoppi.

Röökipaikan pöydässä oli Radbrew:n mainos ja alko tehä mieli Don of Wasteland -saisonia, koska siinä oli hieno kuva. Hyvää markkinointia! Lähin sit hakemaan semmosta, mutta kesken loppunut IPA sai kuitenkin haluamaan lisää sen tyyppistä. Otin Project 56 IPA:n. Pöydässä haisteltiin olutta Sannan kanssa  asian_tuntevasti. "Vähän kusta", tuumasin. "On tässä paskaakin", totesi Sanna vakavalla naamalla. "Kusta ja paskaa!". En tiiä mistä se tuli. Nauratti kuitenkin! Oikeesti ihan bissen tuoksusta bissee. Tosi paljon maistu omaan suuhun samalta, kuin se edellinen. Ehkä vähän öööö saksalaisemmalta. Kahvia löysin tästäkin. Meillä oli aamulla töissä kahviautomaatti paskana. En tiiä liittyyks tää näihin tapauksiin vai ei. Mutta tää oli onneks tosiaan semmosta, mitä tekikin mieli, eli aivan hyvä bissen makuinen bisse valinta. Nyt vien tänkin röökille.

Juttelin röökillä jonkun tyyppien kanssa Buckfastista.  Kävin sit hakeen Maistilalta tämmösen Päivänsäre Belgian Golden Strong Ale 7,8%. Tää oli muistaakseni Mallaskosken Panimon kanssa yhteistyössä tehty? Hyvää bisseä kyl, ärsyttävästi kirjotetusta nimestä huolimatta. Ristus. Tosi hyvää bisseä. Vitun hyvää bisseä. Ihan saatana törkeen hyvää bisseä oikeestaan! Tässä maistuu ehkä bisse ja vähän savu. Mut sillei raikasta ainakin aluks. Maistuu tässä Belgiakin joo. Tää tais olla ehkä päivän paras. Suosittelen ainakin kokeileen! Melko samanvärisiä ollu nää parit viime bisset, niin piti vähän kikkailla ton kuvan kans, että erottuis joukosta.Yleissilmäys ite tapahtumaan: Verrattuna vaikka siihen Helsinki Beer Festivaaliin, niin monipuolisemman näköstä porukkaa jotenkin. Tottakai useempia happaman näkösiä isomahasia Beer Warrioreita täälki pyörii, mutta sillee enemmän nuoria ja jotain random-tyyppejä ja jopa jotain alakulttuureiden edustajiakin.

Toi belgihomma oli tosi hyvää ihan loppuun asti. Tän takia mää juon kaljaa. Se on hyvää! Vähiten hauska Kummeli, eli Heikki Hela alko esiintyyn. Ärsyttävää, kun ei kuule puhetta tai mitään. Oli kyl onneks vaan soundchecki. Mitähän seuraavaks jois? Tosi vaikee päättää tommosen aika vahvan, isoprosenttisen bissen jälkeen. Nostaisko rosentit johonkin 8,5-10 pintaan ja tulis vitun känniin vai riskeeraisko ja jois jonkun miedomman, joka ei sit välttämättä maistu enää yhtään miltään. Mene ja tiedä. Mene ja vitun tiedä.

Sanna suosittelee helposti juotavaa ratkaisua, Kalevan APA:a. Uskon ja haen semmoisen. Tää on hyvää ja menee suussa vaivattomasti, niinkuin kaljasta tehty juna. Ei mikään VR:n talvijuna, vaan.. No joo, tän vertauksen voi lopettaa varmaan keskenkin. Mutta onnistunut vetäytyminen takaisin 5 prosenttisten sarjaan kuitenkin! Tän jälkeen on taas useempia reittejä valittavana.

Pienen juttutauon ja röökituokion jälkeen Sannan kans, kävin hakeen alusta asti kyyläilemäni Cool Head Brew:n Heavy Sunshine Mexican Vanilla Imperial Porter 8%. Ei hemmetti, tämmösen kanssa vois olla kunnon lastenjuhlien Jim Jones. Maistuu banaanille ja toffeelle, eikä yhtään vaaralliselle. Yritin pitää mun Olut Warrior -ilmeen, kun otin ekaa huikkaa, mutta väkisin tuli hymy kasvoille. Tää on niin lapsellisen hyvää. Niinku jois jotain semijäykkää pirtelöö. 5 kautta vitun 5, JOS tekee mieli pelleillä!

Näin sen Pyynikin Panimon supersympaattisen meksikolaisen, jolla on siisti tukka, ja kysyin suosituksia. Se sano, että kantsii ottaa tommonen niitten Real Ale. Otin sit semmosen ja joo ihan jees! Tää makso vähän enemmän kun muut bisset tähän asti, 4 euroa ja vittu pohdin, että viittinkö olla samanlainen niinkun kaikki ne hemmetin urpot, jotka kirjottelee tonne Pyynikin osakassivustolle Facebookissa, mutta menin sitte kuitenkin kysymään osakasalennusta. Ei se ees koskenu tota Real Alea ja tuli vaan dorka olo, et piti mennä huuteleen. Mut bisse oli tosiaan ihan hyvä.

Millakin saapu paikalle. Kävin peseen tuopin ja mietin, että tarvis saada bisse jostain. Bryggeri oli lähimpänä ja otin niiltä jonkun dunkelin ehkä. Se oli vaan pullossa ja maksokin sit enemmän kun aiemmin viel mikään, 6€. Niin korkee taso oli ollut tässä aiemmin, että tää tuntu aika pettymykseltä. Aika mauton tumma lager oli siis tämä. Otin sit röökipaikan vierestä matkalla Nordicista jonkun vähän vastaavan tumman, mutta mauttoman bissen. Teki mieli kaataa loput pisuaariin, kun kävin kusella ja siirtyä seuraavaan juomaan, mutta en toki raaskinut.

Lopuks otin vielä Maistilalta kans vahingossa jonkun kalliin, 7 euron pullon jotain 8,8% tummaa kamaa. Niinkuin seuraavasta videoarvostelusta voidaan päätellä, homma alko olla tältä illalta jo paketissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti