maanantai 29. toukokuuta 2017

SOPP Tampere 2017 Lauantai

Edellisillan aikaisemmasta himmailusta huolimatta oli kuitenkin herätessä yllättävän rapsakka olo. Ehdin hetken jo haaveilla koti-illan viettämisestä. Pikainen Facebookailu kuitenkin paljasti, että Ville, Rekku ja Mirva olivat suunnitelleet lähtevänsä markkinoille hyvissä ajoin, joten kyllähän sitä itsekin pitäisi. Sain nukuttua vielä hetken ja lähdettyä kahden jälkeen kohti Keskustoria. Vettäkin satoi. No, eipä tarvinnut ainakaan jonottaa.

Aattelin, että ekaks juomaks vois olla hyvä ottaa jotain vähän kevyempää. Beer Hunter'sin Mufloni pils tuli heti ekana vastaan. Odotin semmosta aika pliisua bisseä ja semmoisen sainkin. Olikohan toi tihkusade sitten niin raikas, kun jo ekan bissen jälkeen oli jo selkeästi parempi olo kuin kotona.

Otin seuraavaks Hiisin tommosen Two Bad Hoppy Sour Wit 5,7%. Maistilan kanssa yhteistyössä tehty olut. Tän helpommin juotavaa bissee ei ookaan tullut vielä vastaan. Ihan kun jotain notkeeta Bulgarian jogurttia jois. Tähän olikin vissiin jossain työvaiheessa työnnetty jotain Lidlin rahkaa sen esitteen mukaan. Hulahti vaan huiviin parilla huikalla. Tykkäsin kyllä.Päätin maistaa seuraavaks vähän tuhdimpaa tavaraa ja hain Maistilalta tommosen Riutunkainalo Belgian Porter 8,8% ja matkalla vielä Lammin Sahdilta Siiderin Tippa -nimisen shotin. Loppuis se viimenenkin kärvistely. Porteri oli ihan, tai oikeestaan tosi, hyvää. En meinaa ikinä muistaa tykkäänkö portereista vai stouteista enemmän. Nyt oli samaan aikaan pöydässä toi porter ja jollain muulla joku stout, ja porter oli näistä parempi, eli uskoisin että se on se laatu mistä pidän enempi. Kirjoitin sen varmuuden vuoksi kämmeneeni, että voi tarvittaessa tarkastaa.Muistin röökin jälkeen yhtäkkiä, että mulla saatto olla edellispäivänä jostain saatu semmonen Nokian Panimon ilmaislippu lompakossa, ja niinpä olikin! Kävin hakemassa tuopillisen SOPPia varten tehtyä greippi pilsiä. Tossa tuli just sitten tankinvaihto eteen, niin odotellessa tilasin vielä viereisestä Teerenpelin kojusta pari senttiä giniä. Tolla lapulla sai ton melkein puol litraa bisseä näköjään. Oli kyllä onneks tosi mukavaa juotavaa. Paljon helpompaa kyllä kuin mitä tämmösillä pienpanimofesteillä saa yleensä nokkansa eteen, mutta ei haitannut. Tommosen greippipilsin vois kyllä oikein hyvillä mielin tilata jossain terassillakin, etenkin jos se olisi halvempaa kuin joku kunnon erikoispaska (oon jostain syystä nähnyt tarpeelliseksi merkata, että kello on tässä vaiheessa ollut 16:33).

Mirva rupee olla jo vissiin kunnolla päissään ja mikäs sen mukavampaa. Lähtevät kuitenkin hakemaan Rekun kanssa jotain kiinalaista tai jotain tässä vaiheessa. Teerenpelin gin oli Villen mielestä parempaa kuin se eilinen Fiskarsin tai siis ilmeisesti jonkun Ägräs Distilleryn versio. Tää tänpäivänen maistu musta ehkä hieman appelsiiniselta, ihan hauska, mutta pidin ehkä kuitenkin enemmän vähän perinteisemmän katajan ja viinan makusesta eilisestä. En nyt tiedä enää, molemmat oli kyllä hyviä, pitäis saada melkein maisteltua silleen vierekkäin.

En vielä tiennyt tässä vaiheessa, että bileet rupeisivat olemaan kaikkien osalta ohi, joten kävin vaan hakemassa jonkun aika perusbissen tuolta Sonnisaaren Panimolta. Joku IPA. Elikkäs Humalaja IPA 6,7% tarkemmin ottaen. Oli oikein mukava, maukas juotava IPA. Olin tosiaan vaan missannut jotenkin, että Villekin oli tehnyt lähtöä syömään tossa ja olin jäämässä keskenäni tänne. Semmonen mun on sanottava, että käy kyllä noita IPA bissejä sääliks nyt, kun ne on mennyt ilmeisesti muodista ja nyt on coolia vissiin lytätä koko tyylisuunta. Ois tehny mieli löytää joku ihan mieletön IPA täältä ja sit vastarannan kiiskinä hehkuttaa sitä ihan vitusti, mutta pakko se on vaan todeta, ettei ykskään IPA täällä kyllä muiden bissejen kanssa kärkipaikoista kamppaillut. Joitain oikein hyviä täällä kyllä on ollut, kuten esim. tää viimeinen, jossa on sopivasti kananmunaa ja vitun GREIPPIÄ! Ei tää kyllä silti mikään kunnon lähtöjuoma oo.

Meiän vieressä jonkin aikaa istunut porukka osottautui onneks tosi mukaviksi tyypeiksi ja yks sattu oleen vielä joku Sannan vanha kaveri, niin sain vielä hetkeksi seuraa ja lisäaikaa miettiä kunnollista lähtöbissee. Röökille piti lähtee, niin päätin ottaa vielä välilähtöbissen siitä röökipaikan suulta, eli Bock's Cornerin kojulta. Dunkel bisse. Tosi täyteläinen, hyvä bisse, ihan eri maata kun se joku ekan illan dunkel. Paljon parempi. Tää oli tosi hyvä röökibisse itse asiassa. Teki mieli kääriä melkein uus sätkä, kun oli saanu aiemman poltettua, mutta menin kuitenkin vielä takas pöytään. En sit malttanut kuitenkaan kauaa pöydässä istua, vaan menin polttaan uuden röökin loppubissen kaveriks.

Kävin hakeen oikeeks lähtöbisseks sitten Maistilan MOOO-stoutin. Unohdin siis kattoa kämmenestäni mistä oikein pidinkään, ja eihän tää sit silleen 100% lähtenyt. Liian makeeta tai jotain. Ei yhtä hyvä röökibisse kuin toi dunkel. Iha OK sit lopulta kuitenkin. Otin lähtöbissen lähtöbisseks yhen semmosen Lidlin rahkabissen vielä, kun tiesin, että sen sais nopeesti huitastua. Tän jälkeen sai torihommat riittää ja lähdin syömään Kaksiin Kasvoihin niiden herkullisen pyttärin ja siitä sitten suonet tukossa vielä Vastavirralle kikkailemaan.

Herättyäni seuraavana "aamuna" klo 17:30 kotoani, tuntui kuin ruumiini olisi vanhennut noin 40 vuotta ja joku ninja olisi hakannut keuhkoja koko yön. Tästä huolimatta oli kyllä taas mukava pidempi viikonloppu SOPPissa oluiden parissa. Näitä tapahtumia näyttää esitteen mukaan olevan vähän joka kylässä muuten nykyään, olikohan peräti kuudessa eri paikassa! Eli periaatteessa näitä hommia ei tarvis lopettaa ennen kuin ruumis olis henkisesti joku lähemmäs 300-vuotias. Pitää nyt kattua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti