lauantai 5. maaliskuuta 2016

Viikko Prahassa. Osa 3: Olutharrastelua

Päivä 3

Aamiaisella on suklaamunkkeja. Kirjoitan niistä Facebook-päivityksen, joka saa 0 liketystä.

Vähän nukkumista vielä ja sit eilistä pizzaa ja pöydältä löytyneitä Hendricksejä naamaan. Olut on ehtinyt hieman väljähtää. Käyn palauttamassa shotti- ja kaljalasit ja lähetään syömään.

Lehká Hlava niminen kasvisravintola on määränpäänä. Löydämme perille. Paikan oven yllä roikkuu tsygedeelinen logo. Vähän pelottaa, että tuleeko ovella vastaan joku hullu hippiakka halaamaan väkisin tai joku psykedeeliseen t-paitaan pukeutunut pilvipää valittamaan, kuinka pilaan paikan feng shuin negatiivisuudellani, mutta pelko on turha. Viihtyisä paikka. Täällä on seinillä akvaarioita, jotka ovat tyhjiä. Tietenkin järkeenkäypää, ettei niissä ole kaloja, mutta ehkä sinne ois voinut laittaa vaikka esim. tofua ettei olisi niin autiota?





Aika kauan joutuu odottamaan, että saa edes bisset ja tuorepuristetut mehunsa pöytään, mutta ei onneks nyt oo mikään hurja hoppu. Tilasin seitanburgerin juustolla, Sanna otti jotain wrap tortilloita, joissa oli ainakin munakoisoa ja jotain eri juustoja ja tämmöstä. Tää oli siis tämmönen paikka missä kaikki oli tosiaan kasvisruokaa, ehkä 50/50 vegaanista ja ei-vegaanista. Ihan kaikkia ruokia ei saanut kaikkiin aikoihin, vaan se lista vaihteli jotenkin kellon mukaan.

Burgeri oli oikein mainio! Sen mukana tulleessa salaatissa oli myös jotakin hyvää salaatinkastiketta ja siemeniä ja tuolleen niin sekin tuli syötyä hyvällä ruokahalulla. Maistoin hieman myös tortilla-annoksesta ja siitä löytyi oikein hyviä makuja. Yllätyin hieman, kuinka juustoinen se oli. Sanna sanoo, että tuo kuvassa näkyvä punainen asia oli aurinkokuivattua tomaattia joka oli hyvää, mutta oli tyytyväinen, että se oli tuolleen lisukkeena, koska se oli voimakkaan makuista ja olisi jyrännyt tortillojen maut.






Otetaan vielä ruoan jälkeen Aperol Spritzit. Aperolia ja kuivaa Proseccoa, soodavettä ja appelsiinia. Ihan hauska hapan ja makea juoma. Juoman lopulla viereiseen pöytään tuodaan lappuja, joissa lukee "enjoy your stay in Lehka Hlava with a clear head" ja tajuan olevani hieman humaltunut. Tuo Lehka Hlava siis kääntyy Clear Headiksi ilmeisesti. En tiedä onko näillä yhteyksiä johonkin hihhuleihin, mutta ruokapaikkana suosittelisin kyllä lämpimästi!








Seuraavaksi suuntaamme yhteen kiinnostavimmista etukäteen katsotuista kohteistamme. Tämmönen baari Zizkovissa kuin Beer Geek, josta löytyy hullut määrät pienpanimo-oluita. Tällä kertaa säästymme kiipeilyltä ja metro viekin suoraan Beer Geekin viereen.

Aivan viihtyisän oloinen, melko moderni ravintola. Tilaan Matuška-panimon Apollo Galaxy APAn, hel vetin hyvää kaljaa siinä. Vähän ärsyttävästi myyjä kysyy vielä miettivältä Sannalta, haluaako se samanlaisen, niinkun vähän semmonen fiilis tuli, että eihän nainen itse osaa bisseään valita. Sanna ottaa jonkun juoman, joka mun suuhun maistuu sahdilta, ja on tyytyväinen. To Øl Nelson Survin Sour Double IPA 9%, tarkemmin ottaen.




Jako menee täällä näemmä niin, että paikalliset mikkohuikkoset istuu tiskilla sössöttämässä ja normaali-ihmiset pöydissä. Päätämme istua pöydässä näin toistaiseksi.

Seuraavaksi käyn kysymässä löytyisikö täältä pullossa ratebeer.comin parhaaksi tsekkibisseks arvostelemaa Matuška Porteria, mutta sitä ei ole niin otan sitten tommosen tsekkiläisen Klínec-Katz Kylián Porterin. Tää ei oo ehkä ihan mun suosikki, vähän turhan makeaa. Mutta tää on just jännä, että oikeestihan tää on kyllä vitsin hyvää bisseä, mutta tämmösessä mestassa vaatimustaso nousee. Sannalla oli tässä välissä Prager Laffe Double Irish Red Ale 6,8%. En tainnu maistaa.

Ite tilasin nyt Brewdogin Electric India Saisonin. Näissä olutarvosteluissa pitäis vissiin yleensä kertoa hieman tosta vaahdostakin. Tässä on ainakin vitun liian viipyilevä vaahto, koska tekis mieli jo dokata! Iha ookoo bisoshooffeni löytyy vaahdon alta sit kuitenkin. Vähän tylsä ehkä. Eka bisse itellä edelleen selvästi paras tähän mennessä. Sannalla nyt kierrossa tommonen Hendrych H13 Amber Lager. Maistoin vähän, oli ihan jees!

Sitten. Joku tämmönen U Šneka Snail IPA. Bissee. Maistuu IPAlta, ei huonoimmasta päästä. Sannalla on nyt kahvistoutti. Raven Australiano. Tää on parempaa, kun se mun aiempi stoutti, joka ei muuten ollut stoutti vaan porteri vittu.

Niin, täälläkin paikassa on pöytiintarjoilu. En tiedä mitä mieltä oon siitä. Ihan jees, ettei tarvi puljata rahan kanssa koko ajan, mut tekis mieli vähän pyäriä välillä. Tääl ei saa myöskään polttaa, mikä rupee kohta vituttamaan.


Tässä välissä on kulunut varmaan tunti-pari aikaa ilman dokumentointia, mutta jossain vaiheessa huomattiin joillain tommonen kätevä systeemi, mihin saa kerralla viis pienempää bisseä tommosessa metalliraidesysteemissä. Vitun jees! Okei, vielä vähemmän pääsee pyörimää, mutta eipä tarvii huitoo tarjoilijoita.






Tässä ekana tais olla tommonen Weissbier, joka olis helposti saattanut jäädä tilaamatta ilman tätä systeemiä, mutta olipas oikein hyvää! 6,2% muistaakseni. Hulahti mukavasti alas. Sannalla oli kans tommonen viiden setti, sillä on paljon vahvemmat kamat siinä, jotain 9% paskaa suurin osa. Näitä metallihäkkyröitä oli enää yks jäljellä ja mulla kävi arpaonni, joten Sanna sai omansa vaan tarjottimella.





Itellä toka oli joku Belgia Pale Ale. Mihin se meni? Saatto olla hyvää, ei ainakaan jääny mitenkään paha maku suuhun. Nyt on joku melko mieto portteri varmaan suussa. Tai stout? Mistähän noi pitäis erottaa. Mustaa on kuitenkin.

En tajunnu mausta, että mitäs tää neljäs oli. Mut saisonihan tässä oli niin. Aika hyvää vitsi vie! Parempaa kun se aiempi Brewdogin Saison. Edge Chance Encounter. Olin typottanut sen tähän vihkoon Edge Changeriks ja pohtinut, että "AAAAK johtaako tämä nyt mun edgen muuttumiseen ryyppäämiseks. Damn you Edge Changer joka olit neljäntenä olutkärryssäni ja pilasit elämäni." Jälkihuomiona: googletin tota nimeä äsken ja pistin merkille, että ratebeer.com on täysin eri mieltä kanssani näiden kahden saisonin paremmuudesta. Eipä tartte totakaan sivustoa uskoa enää!

Viidentenä (tai viidentänye, kuten muistikirja tämän fiinimmin ilmaisee) on joku vaalea bisoshooffeni. Haisee ihan kuivalihalta. Ja maistuu ihan kuivalihalta! Onkohan mun makuaistilla kalibrointiaika? Lista sanoo Pale Lager. Enemmänkin Pate Lager. Yllättävän hyvää. Onkohan vegaanista?




Oho, me ei olla enää samassa baarissa. Ollaan siirrytty tämmöseen Belze Pub -nimiseen mestaan. Perusbissejen äärellä ollaan taas. Urquellit kourassa tässä mentiin sit pelaamaan House of the Dead ykköstä. Ei menny hirveen hyvin. Yks krediitti maksaa 5 korunaa, eli en osaa laskee edes noin pieniä. Tää on tämmönen mesta kahdessa kerroksessa, ehkä jonkun tsekkiläisen punkkinettisivun kautta tullut listalle. Jotain paikallista rokkia tai punkkia täällä soi, mutta ei kyllä mitään parasta.

Alakerrassa on kasvis- ja vegaaniburgereita ja tollasta. Tyypit, joilla on taas pilvivehkeet edessä, vaikuttaa tyytyväisiltä jalopenopopperseihinsa. Sakia röökinsavu.

Family Guy -flipperi oli tosi hauska. "Pelihuoneessa" on jotain paikallisia erikoisnuoria, punkkareita tai jotain. Pelataan paikallisia vastaan kikkeriä. Ihan hauskaa! Viedään eka peli 10-1 ja tuovat repustaan viskipullon hörpittäväksi. Nää taitaa olla muutenkin jotain sääntöjen kaihtajia, kun näillä on kikkeripöydän maaleissakin huivit, että saa ilmaset pallot.

Niin, täällä muuten on ollu joka paikassa maksulliset kikkerit. Myöskin joka pöytä on vissiin erilainen. Olis ehkä pitänyt arvostella? Tää oli tämmönen nopea lasipöytä, mutta ukoissa hyvä pitävyys jaloissa.

Ei pahan hintanen mesta tääkään. Hanabisse jotain 1,5 euroa ja tumma Kozel pullossa euron. Jotkut tyypit tosta seurueesta, ketä vastaan pelattiin kikkeriä, ottaa yhtäkkiä pesismailan jostain pykälään ja lähtee pihalle.

Hirvee paskahätä iski jossain vaiheessa ja piti mennä alakertaan vessaan, mutta sinne oli linnottautunut joku. Naisten vessasta on paperi loppu, joten pitää mennä vielä hetkeksi ylös juomaan kaljaa. Teen uuden reissun alas, mutta taas vessassa on joku. Alkaa olla aika hätä ja koitan vähän rynkyttää ovea. Hetken päästä ulos tuleekin kaks jätkää, joista toinen tekee suurieleisesti kansainvälisen pirin/koksun vetämis eleen, eli pitää toista sierainta sormella kiinni ja imee ilmaa toisella, ilmeisesti viestiäkseen, että "no homo".

Hetki vielä istutaan, mutta sitten alkaa väsyttämään ja lähetään takas hotellille. Aika kylmä on pihalla kun odotellaan yöratikkaa. Ei näy oikeen ristin sielua missään, vaikka on perjantaiyö. Pyydetään hotellin yövahtia vielä tilaamaan meille pizza ja sit nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti